ieși în plm.

Top taxe aberante în Rromânia

Discutam zilele astea cu cineva despre o taxă pe ploaie, personal când am auzit asta am zis că mă ia la mișto. Da, aka. taxa lui dumnezo, taxa pe cât ploua. Cică ar exista un anume institut meteorologic care contorizează apa care cade din cer pe terenul tău.

N-am crezut că poate exista așa ceva, până când am dat un search și m-am convins. Shit happens! Se pare că în localitățile în care există canalizare, pe facturile locuitorilor apare o așa-zisă „taxă meteorică”. Mai mult decât atât, această taxă se plătește și atunci când nu plouă, că nimeni nu stă să măsoare câtă apă ția plouat ție în curte.

În București taxa pe apă căzută din cer reprezintă cam 25% din totalul facturii de apă rece. Chiar dacă nu există un contor care să măsoare cantitatea de apă plouată, chestia asta se plătește lunar, aproximativ 10 lei pe lună.

În Constanța există o taxă pe liniște, se aplică doar firmelor și poate ajunge și până la 2.000 de lei în funcție de suprafața pe care o ocupă punctul de lucru, iar banii cică sunt folosiți pentru plata gardienilor.

În mediul rural există și o taxă pe cal, adică fiecare deținător de cal trebuie să plătească un impozit anual, indiferent de capacitatea cilindrică a acesuia sau emisia de noxe, 5 lei anual. Sugerez și inmatricularea cailor.

În Iași există o taxă pe „plantarea de pomi”, în momentul în care te căsătorești trebuie cumva să faci dovada că ai plantat un pom/copac sau să achiți o taxă pentru plantarea acestuia(sigur că nu se va planta niciodată niciun pom). Deci dacă te căsătorești de mai multe ori tre’ să și plantezi mai mulți pomi. Aceiași taxă trebuie să o mai plătești și atunci când îți inmatriculezi o mașină.

În Timișoara există o taxă pentru artificii. Da, adică orice firmă care desfășoară un spectacol de artificii trebuie să plătească primăriei câte 200 de lei pentru fiecare minut de spectacol. Motivația primăriei este că cetățenii pot fi deranjați de zgomotul produs de acestea.

7 Comentarii

  1. HA,HA… am avut dreptate, numai ca tu ai extins căutarea. Dacă mai săpai cine știe ce mai descopereai.

  2. Romania este tara tuturor posibilitatilor…

  3. In curand se va introduce o taxa si pentru aerul respirat..adevarul este ca unele idei sunt debitate intr-atat de inteligent incat nici nu ti-ar fi trecut prin cap.

  4. Nu-mi vine sa cred…ASA CEVA!!

  5. E normal ma, se plateste la canalizare. Exista cam oriunde. Si eu am avut reactia ta initial, dar pe urma m-am gandit mai bine 😛

  6. exista, iar oricand cuiva i se va mai naste ideea de o taxa noua, noua cu siguranta o vom plati fara ca sa ne deranjeze catusi de putin

  7. De taxa pe artificii e prima data cand aud :))

Comentezi?