ieși în plm.

Telekom, acest tablou al prostiei și incompetenței

Faptul că mi-am făcut abonament de internet la Telekom intră în top 5 cele mai idioate decizii pe care le-am luat vreodată. Stiam că sunt de căcat dar am avut pe cineva înăuntru care m-a încurajat să-mi fac abonament la ei când ne-am mutat cu biroul, că ip static, că merge bine, că plm. Ok, mi-am făcut. Asta se întâmpla acum vreun an și puțin.  

Au venit flăcăii de la instalări la vreo câteva zile de la semnarea contractului și am rămas surprins că netul lor nu era pe fibră, era pe ADSL. Iar din banda garantată  de 10mb/s nu am depășit niciodată 4mb/s pe cablu. Ceea ce e super trist.

Am făcut prima sesizare și ei au zis că se va remedia, lucru care sigur că nu s-a întâmplat, pentru că n-au făcut absolut nimic. Zic ok, hai că putem să trăim cu asta un an cât ține contractul, că nu transferăm fișiere așa mari on a daily basis. Pingul era ok, TTFB la fel. 

Câteva zile mai târziu crapă conexiunea cu totul. Sun la suport și îmi trimit pe cineva abia a doua zi. Abandonăm ziua de muncă la birou, ne luăm laptopurile la suburaț și mergem să săpăm în altă parte. Ne întoarcem a doua zi, totul ok. Au remediat.

Mai trece o săptămână și crapă iar. Sun la suport din nou, trimit om tot a doua zi și remediază. După încă vreo doua apeluri la suport decid să opresc abonamentul pentru că era bătaie de joc, nu ai cum să-ți desfășori activitatea cu așa ceva. Pentru cine nu știe, e nasol tare să lucrezi în IT și să nu ai internet curent. Fără apă curentă dacă stai la țară o mai scalzi, dar fără net în IT nu merge.

Și la decizia mea de a întrerupe serviciile începe adevăratul circ. Pentru că au trecut cele 30 de zile în care poți să renunți la Telekom fără nicio obligație, mi-au încărcat factura cu ceva taxă de reziliere, culmea, mai mare decât valoarea abonamentului pe toată perioada contractului. Mi-a zis tipa de la telefon că-mi vor trimite pe email o cerere de încetare a contractului pe care trebuie să o semnez și să le-o dau înapoi, apoi că o să-mi emită o ultimă factura care va conține această taxă și o să se termine. Say no more.

Au trimis cererea de reziliere că-s băieți de cuvânt, și eu am trimis-o semnată instant înapoi. Doar că următoarea lună mi-a venit o altă factură fără taxa de reziliere. Am sunat la ei, mi-a răspuns o tipă, mi-a zis că aia care se ocupa de abonamentul meu nu mai lucrează la Telekom și că poate să preia ea acum. I-am explicat povestea și mi-a zis că n-a primit nicio cerere semnată de la mine. I-am zis că e ok, o trimit acum din nou.

Later on, mai primesc încă o factură de la ei, serviciul e deja suspendat pentru neplată. Sun din nou, îmi răspunde altcineva care îmi spune că nu au primit nicio cerere de la mine și că să trimit din nou. Am trimis din nou, alături de screenshot-uri din email unde erau clare zilele când am trimis cererea. Am sunat pentru confirmare și mi-a zis că a primit și că se va rezolva.

Dar nu, am continuat să primesc facturi de la Telekom până la finalizarea contractului. A început să mă doară fix în pulă fiindcă am realizat că oamenii din Telekom sunt complet retardați. Adică deși serviciul era inactiv, iar eu aveam deja 3 cereri de reziliere trimise către ei, plus telefoane(înregistrate de altfel) în care specificam clar că nu mai vreau serviciile lor, ei continuau să-mi emită facturi pentru un serviciu pe care nu-l primesc și nici nu mi-l doresc. 

De fiecare dată când sunam la ei vorbeam cu o altă persoană care nu știa absolut nimic despre ce s-a întâmplat, și trebuia să repet povestea asta de doi lei de fiecare dată. Până când m-am plictisit și m-am pișat pe ei. Nu mi-a mai păsat iar la 2 luni distanță primesc și ultima factură cu tot cu taxă de reziliere, deși perioada contractuală se terminase.

Scriu asta pentru că mă piș oficial pe Telekom, provider de căcat, internet prin ADSL în 2018 și angajati retardați care nu-s în stare să proceseze 3 cereri de reziliere.

Acum au vândut căcatul de creanță la care mă gândesc zilnic în scopuri laxative către CreditExpress, ceva recuperatori oligofreni cărora le curg balele pe tastatură, dar îmi trimit sms-uri săptămânal în care mă amenință că mă dau în judecată pentru un pișat de creanță de câteva sute de lei. 

Ăștia sunt exact genul de entități cărora merită să le duci banii în monede de 10 bani. 

Fmm de nemâncați.

Comentezi?