ieși în plm.

Sunteți sclavii Europei

Am văzut mai devreme o știre la Digi24 cum că în UK s-au creat 2500 de locuri de muncă special pentru Români. Salariile variază între £4 și £6 pe oră. Deci să calculăm așa: 4 x 8 = £32 pe zi, 32 x 5 = £160 pe săptămână, £160 x 4 = £640 pe lună. Da, pe banii ăștia muncesc proletarii Români în străinătate. Pe bani de țigări.

Și iau un calcul trendul de emigrare în Marea Britanie, că toți proletarii din Italia și Spania și-au mutat reședințele pe lângă Londra, că stau câte 20 într-o casă, etc. De ce? Pentru că au stricat piața de muncă peste tot pe unde s-au dus, pentru că acceptă orice, iar Anglia este o piață relativ nouă, dar pe care au stricat-o deja.

Acum vreo 3 luni treceam pe la țară pe la niște amici, la un moment dat vine o tanti cu fisu care era proaspăt venit din Italia, o minunăție de flăcău. Am intrat două secunde în vorbă cu el și mi-a spus cu mândrie că muncește în construcții și câștigă 500 de euro la lună. L-am întrebat dacă e mulțumit și mi-a răspuns că nu, că vrea să încerce în Anglia.

Cine e vinovat? Păi să ne gândim, acum vreo 8 ani se câștiga un minim de 1200 de euro în construcții. Iar prost nu e ăla care cere, ci ăla care acceptă. E normal ca antreprenor să te orientezi mereu către oprimizarea costurilor. Dacă există oameni care vor să muncească pe țigări, de ce nu?

Anglia e noua Italie, vor ajunge să muncească pe salariul minim pe economie, ăla românesc, pentru că în România „nu e locuri de muncă” și „patronii e răi”. Și se duc acolo și nu strâng nimic. În 10 ani se întorc în țară la fel de proști și săraci cum au plecat. Sau își aduc maxim un cazan pe care îl înscriu pe Bulgaria.

Ce e amuzant e că mulți au doar impresia că sunt plecați, când de fapt nu sunt. Doar călătoria de 3 zile cu autocarul îi dă de gol. Adică fizic vorbind sunt în Anglia, Italia, etc. dar practic trăiesc doar în comunități de români, lucrează cu români, nu vorbesc limba și nu se integrează. D-aia ajungi să ți-o arzi nihilist.

media_138295754900126000

7 Comentarii

 1. Un articol de kkat …..Doar minciuni ….atât pot spune ! Restul e irelevant !

  1. În principiu trebuie să și argumentezi în momentul în care faci o afirmație, altfel e egală cu zero, sau irelevantă, așa cum spui tu.

  2. 1. gramatica ta zice totul.
   2. articol 100% corect. te invit la o tura prin Londra si comunitatile de romani. Daca nu stii engleza , esti sclav aici , daca stii si esti orientat , si vrei sa muncesti…. se schimba placa…..

 2. Sant de acord . Am plecat de nevoie si acceptam aproape orice . Din pacate ai dreptate nu reusim aproape de loc sa ne integram …Totus nu meritam critici atat de severe !

 3. 1. Sa stii ca o stire se confirma din mai multe surse.
  2. 600+ de lire suna mai bine ca 1000 RON la fabrica din sat.
  3. Sclav este un cuvant dur, dar nejustificat in conjunctura in care te consideri mai presus, chiar daca si tu tragi la ham ca platesti o rata la banca.
  4. Inteleg ca munca necalificata nu te face mai cult, dar iti ofera experienta de viata si satisfactia castigarii proriei existente.
  5. Cine se intoarce in Romania intelege mai bine zicala „Fie pâinea cât de rea, Tot mai bine în ţara mea!”

  1. Ok, uite:

   1. Eu nu scriu știri, am un blog unde-mi pun opiniile personale. Scrie și în titlu.
   2. 600 GBP = 1.000 RON. Cumpărăturile din Tesco costă mult mai mult decât alea de la bufetu’ satului.
   3. Cuvântul sclav îi definește exact pe ăștia. Vezi documentarul „Romanians are coming”, documentar ce reflectă exact ceea ce am scris eu în articol.
   4. Și agricultura la tine pe tarla îți oferă o experiență de viață, cât și oieritul.
   5. Indeed, le doresc ședere plăcută și definitivă, în România.

 4. Cat ma bucur ca dai in ei. Da-i in ei si-n mama lor, ca se tin unii pe altii de barlog si la barlog fac conversia in toate. Gunoaiele astea de „animale”, in lupta lor cu supravietuirea, ne saracesc si pe noi si ne vaduvesc de multe privilegii pe care le ofera ” s t r a i n a t a t e a ” . Astia aduc saracia in constiinta neamului , si prostia in egala masura. Astia sunt ” ambasadorii” la prima mana ai Romaniei. Va dati seama? Prosperitatea, abundenta, frumusetea si margaritarele in ce vitrine sunt? 😉

Comentezi?