ieși în plm.

Știi să ai dreptate?

Consider că e o artă să ai mereu dreptate, să fii genul de om care aparent poate vorbi despre orice fără nicio reținere și dezbați subiecte cu tâlc și convingere și să vezi dincolo de lucrurile nesemnificative. Deseori situațiile sunt relativ simple dacă ai o capacitate intelectuală decentă, poți să ai mereu dreptate fără să fii un geniu incontestabil, e chiar ușor.

În general toți avem ceva de spus, rațional sau nu, tâmpenie sau nu, off sau on topic. Ideea e că din multitudinea de idei doar câteva rămân plauzibile, sau aplicabile. Toți își dau cu părerea, toți sunt dornici de afirmare și se aruncă cu capul în găleata cu rahat la modu’ inconștient. Pentru că deja e tradițional să mănânci rahat, curând tâmpeniile vor deveni sport național dar asta este deja altă discuție.

În cele ce urmează o să relatez 3 principii de care să vă folosiți atunci când vreți să detronați pe cineva. Să presupunem că ești într-o întâlnire cu mai mulți receptori unde cineva vorbește mult și prost, falsează și crede că i se cuvine mai mult decât are.

  • Învață să vorbești sincer, dacă ai o altă părere și consideri că e fondată și bine ancorată dă replică oratorului și determină-l să facă pauze de vorbire, să se piardă. Odată ce ai reușit asta înseamnă că tehnica ta funcționează. Va începe să te privească altfel și să-și aleagă cuvintele cu mai multă atenție evitând să aprofundeze în niciun subiect, asta dacă e o varză.
  • Începe să tragi de limbă, fă-ți curaj să-l provoci să spună ceva stupid după care să-l corectezi sau lasă-i pe ceilalți participanți la discuție să sesizeze greșeala. De cele mai multe ori vor lua atitudine și vor dezaproba ce spune cel vizat.
  • Lasă o persoană sau două să vorbească, arată-te interesat după care ia tu cuvântul și completează.

Începând cu momentul acesta toți își vor focaliza atenția asupra ta, pentru că sunt  predispuși să te aprobe. Nu musai pentru că ești briliant ci pentru întâmplarea de mai sus, fapt ce te ajută să pleci deja cu un oarecare avantaj. De acum situația/discuția este în mâinile tale și începi să devii omul serii. Reușești să inspiri, să sugerezi idei, să fii văzut bine.

În consecință e relativ simplu să improvizezi, iar de cele mai multe ori poți avea și câștig de cauză dacă ai răbdare și puțină capacitate intelectuală. Numai că într-o lume în care predomină prostia, nu este întotdeauna ușor să spui ce ai de spus. Și chiar dacă o faci riști să nu fii aprobat, pentru că nu problemele și viziunile sunt întotdeauna comune, iar oamenii nu sunt dispuși să optimizeze. Dăă.

3 Comentarii

  1. Conteaza si cat de bine stii sa iti alegi persoana cu care intri intr-o „contrazicere”. Ai sa intalnesti multe persoane care nu accepta sa fie corectate si nu pentru ca ar fi prea docti.

  2. La multi ani de ziua Tarii! Vis a vis de articol, ma recunosc, am ”prostul”obicei de a avea adeseori dreptate, iubesc – de dragul polemicii – sa-mi adun argumentele.Cred ca ti-a scapat un ”nu” inainte de ”problemele si viziunile”. Scrii frumos si corect, place, mai place ca ai grija, ete ca apar pe pagina fulgi marunti de nea.Pace!

    1. Multumesc pentru apreciere si feedback, sper sa mai vii sa ma citesti 🙂 Peace!

Comentezi?