ieși în plm.

Serviciile românești sunt la un grad istoric de infecție

Pe lângă lipsa de personal și faptul că 90% din cei care au rămas în România să muncească între 20 și 35 de ani sunt super luzări, adică nu vreau să fiu captain obvious, dar trebuie să fii complet idiot să lucrezi într-un call center pe 2000 de ron în condițiile în care viața ta în București costă 3000.

Ce zi mizerabilă am putut să am. Ajung la birou să rezolv niște chestiuni aparent de doi lei, dar care mi-au luat toată dimineața în pula mea. Că la noi tre să pierzi o zi ca să-ți poți plăti căcaturile de facturi cu un average de 10 euro fiecare.

1. Vomafon

Am cartelă, ca orice sărac adevărat. La abonament de 40 de euro lunar ai fix aceleași opțiuni ca la cartelă la 5 euro. Dar asta-i altă discuție. Nu ai cum să-ți faci direct debit în 2018 la vomafone altfel decât prin aplicația aia infectă, gândită și scris cod la ea cu picioarele, care nu reușește să treacă de 2 stele în AppStore de câțiva ani. Pentru că e infectă și scrisă de oligofreni.

Și ești forțat să plătești lunar pe siteul lor, care are gateway la PayU. O mizerie de procesator de plăți românesc dar care are cea mai mare cotă de piață, pentru că lipsă concurență și clienți idioți. Suportul de la PayU este mizerabil, mi-a răspuns un băiat care făcea 10 greșeli gramaticale la fiecare 9 cuvinte. Pe lângă asta i-a luat 20 de minute ca să nu îmi spună nimic despre de ce nu mi se procesează plata.

Într-un final am reușit să plătesc, ore mai târziu. Este încă un mister motivul pentru care nu a mers.

2. ROTLD & Romarg

Aceste entități definitorii ale internetului românesc, cu care vrei nu vrei ai de furcă dacă îți cumperi un domeniu .ro. Ăștia sunt sub orice limită a mediocrității.

Aici am fost și eu prost, recunosc, fiindcă mi-am pus la rotld mail de recovery fix pe domeniul care mi-a intrat în pending delete. Și când intră în pending delete îți blochează ns-urile și pula. Nu mai ai ce să-i faci. Ideea e că nu m-a notificat nimeni, vreodată, că îmi expiră domeniul și tre să plătesc. M-au pus direct în fața faptului împlinit.

Și acum succes la schimbat mailul ca să te poți loga în cont la registar(ROMARG) unde aveam login un mail de la un domeniu pe care nu l-am mai plătit de 10 ani.

Ca să poți schimba mailul, conform suportului, trebuie să le trimiți prin poștă(da, poștă) o cerere scrisă de mână și semnată, împreună cu o copie CI, cum că vrei să îți schimbi adresa de email și să afli codul de utilizator.

Pentru că, nu-i așa, suntem în 2018 pe planetă dar în România încă folosim poșta pentru a rezolva chestii legate strict de internet.

Dar dacă insiști puțin se rezolvă. Duduia de la telefon s-a înduplecat până la urmă și mi-a acceptat să-i trimit pe mail cererea scrisă și semnată de mână împreună și copia CI.

3. RDS-RCS

Atât de mișto era înainte că puteai să plătești facturile direct din mail dând click pe un link care te ducea pe un landing page de unde plăteai. Acum au făcut ceva formular unde tre să scrii nr de factură sau nr de telefon.

Prima opțiune pică din start, pentru că nr de factură nu e inclus în emailul de notificare că s-a emis factura, pentru că pitong. A doua cu nr de telefon nu a mers, nu am înțeles de ce și am sunat la ei să rezolv.

După 15 minute de așteptare îmi răspunde un flăcău și zice că nu am sunat unde trebuie, că e RDS-RCS dar nu e departamentul potrivit, și mă transferă la alt departament unde îmi răspunde cineva după alte 15 minute. Pentru că ce pula mea, asta facem noi oamenii când vrem să plătim chestii, sunăm toți incompetenții pentru banalități și pierdem juma de zi în loc să muncim.

Și ii explic fătucii care e problema mea, după care îmi explică și ea. Pe scurt ei aveau numărul meu de telefon de contact într-o bază de date, dar care nu a fost importată pe baza de date unde se procesează facturile, așa că, a trebuit să facă treaba asta manual, cu mine în telefon.

E noaptea minții ffs, efectiv nu ai cum să rezolvi probleme de doi lei cu păcălicii ăștia. Au ajuns serviciile la un nivel manelism cum n-a mai fost vreodată. Iar partea amuzantă e că forța de muncă tot mai pleacă. Așa ca brace yourselves sau plecăm în pula mea cu toții.

Comentezi?