ieși în plm.

Ce se întâmplă după ce renunți la fumat

Se spune că beneficiile lăsatului de fumat se simt imediat. Adică mediat înseamnă la aproximativ 20 de minute de când ai stins ultima țigară. Dacă sunteți curioși de cât stă nicotina în organism după ce ai fumat ultima țigară, sau ce simptome vei avea, rămâi cu mine și citește articolul ce urmează.

Deci cum spuneam, la 20 de minute după ce ai stins ultima țigară ritmul tău cardiac începe să-și revină la normal. Se cunoaște faptul că fumătorii în timp ce fumează au un ritm cardiac cu 30-40% mai ridicat.

După doua ore de la ultima țigară, ritmul cardiac și presiunea arterială au revenit la normal. De altfel circulația sanguină se imbunătățește. De acum poate începe și sevrajul. Vei simți puțină anxietate sau nervi, probabil insomnie și vei avea poftă de mâncare.

După 12 ore nivelul monoxidului de carbon din organism(care este foarte toxic atunci când este la niveluri crescute) începe să scadă iar oxigenul din sânge crește, își revine la normal.

Dacă au trecut 24 de ore, riscul să faci infarct miocardic deja începe să se reducă. La 48 de ore gustul și mirosul deja îți revin.

La 3 zile nu mai ai fir de nicotină în organism. Vei avea în continuare o formă de sevraj, dar nu pentru mult timp. În același timp, sentimentul de eliberare te va ajuta sa treci peste dependența fizică.

După 2-3 săptămâni de când ai renunțat la fumat o să poți alerga din nou, să faci exerciții, etc. Nu mai știi ce sunt migrenele, fiindcă creierul se oxigenează corect. Respirația devine din nou profundă pentru că plămânii se curăță. Dependența fizică nu mai există, trebuie să rămâi doar psihic pe poziție.

Dacă a trecut o lună… două… trei. Poți spune că ai scăpat. Felicitări. După un an, riscul de a face infarct este redus la jumătate față de un fumător. Iar după 5 ani te vei simți ca și cum n-ai fumat niciodată. Poate mai repede, depinde de mai mulți factori. A, și riscul să mai faci cancer la plămâni e foarte mic.

Am mai scris un articol despre fumat. Dacă te-ai hotărât aruncă un ochi.

Și două materiale video:

 

3 Comentarii

  1. Aceste clip-uri chiar sunt bune de aratat alora de vrei sa se lase de fumat. Cat despre metoda de a te lasa, banuiesc ca este ok.. Parerea venind de la un nefumator.

  2. Sunt zeci de astfel de filmulete pe internet, dar din pacate, oamenii mor in continuare din cauza fumatului. Ministerul Sanatatii ar trebui sa se implice mai mult in aceasta problema, insa se pare ca are altele mai grave de rezolvat….

    1. Nici țigările electronice nu ajută din păcate.

Comentezi?