ieși în plm.

Social Media: În pragul alegerilor orice imbecil împrăștie imbecilități

Am zis că nu mai scriu despre politică și alegeri și că îmi văd de altele. Dar zău că zilele astea chiar nu am cum să mă abțin și să nu mă manifest, la câte kilograme de idioțenii plutesc pe internet.

Toată lumea își dă cu părerea și toți sunt inteligenți. Dar mulți dintre ei ori nu-s informați, ori sunt hipsteri cu bășini de genii care se află într-o perpetuă căutare a „altfelului” cretin. Și desigur, Social Media este mediul perfect pentru a împrăștia un rahat care să-i scoată din minți pe toți.

Din când în când îl mai citesc pe Radu, le zice bine de multe ori, dar uneori mă jur că îmi dă senzația că e autist. Acum încearcă să-și convingă cititorii că nu trebuie să voteze pentru că e de căcat și pentru că votul lor nu contează. Ceea ce sincer mi se pare stupid și radical, iar de fiecare dată când geniile astea au ”protestat„ prin lipsa de la vot și lipsă de spirit civic, veceurile din politică au făcut ce-au știut mai bine. Au ciordit tot ce s-a putut. Pe față, fără nicio reținere.

De când informația curată circulă repede, parcă s-au mai potolit, pentru că nu prea se mai pot ascunde. Și asta se întâmplă în mare parte datorită internetului, datorită oamenilor din online, a influencerilor. Un veritabil procent din știrile de pe sticlă apar pe internet întâi, pe Facebook. Drept urmare:

Vrei să faci ceva util? Lasă bășinile astea de doi lei și încearcă să educi cititorii. Implică-te, trage-i în poze, înregistrează-i și filmează-i pe politicieni cum fraudează, scrie articole, postează pe YouTube orice e nasol, ciordeală, idioțenie, nesimțire, etc. Sabotează-le campania și convinge-ți toate cunoștințele că nu trebuie să voteze cu X sau Y pentru că sunt nenorociți. Zi-le să dea vorba mai departe și să le explice celor dezinformați care e treaba.

Dar dacă tu nu mergi la vot și îi mai și instigi pe alții să nu o facă, nici măcar nu ar trebui să îți permiți să vorbești despre politică. Nu ai voie să-ți dai cu părerea despre nimic. Mergi în gura mă-tii în altă țară/pe altă planetă, uită limba, uită de tot, și nu în ultimul rând, fă-ne și nouă un pustiu de bine și lasă-ne. Promitem să-ți dăm like la pozele de profil cu mâncarea chinezească, te sunăm noi.

Și de fapt ăștia care gândim puțin așa suntem mai mulți decât își imaginează „protestatarii” ăștia triști că suntem, cu tot cu ei am putea fi și mai mulți. Și nu trebuie neapărat să fi o eminență ca să nu votezi cu Ponta, Dan Diaconescu sau cu Becali, trebuie doar să înțelegi niște lucruri bazale. Nu îmi dau seama dacă băieții ăștia sunt chiar dobitoci sau vor doar să sugă puțină atenție.

A doua categorie de cretini sunt ăia care își dau cu părerea despre lucruri fără să se documenteze, și comentează continuu abjecții.

Ca exemplu elocvent i-aș putea da pe naționaliștii curului care îi contestă pe Facebook candidatura lui Kelemen Hunor de la UDMR. Ca argumente dau faptul că nu este român și România nu este țara lui. Ca idee, Kelemen Hunor este cetățean român și automat România devine țara lui. Mai mult decât atât, s-a născut aici, în Harghita. Mi se pare că nici măcar nu ar avea voie să candideze dacă nu era cetățean român.

Și sunt atât de retardați filosofii ăștia încât nu realizează că nici Klaus Iohannis „nu e român”. Și dacă aveți o problemă cu faptul că minoritatea maghiară din România și-a făcut partid, înseamnă că ar trebui și italienii să aibă o problemă cu minoritatea de români care și-a făcut partid în Italia. Sau spaniolii la fel. Și probabil și mulți alții. Dar nu au. Pentru că ăia nu sunt atât de ratați încât să spună inepții precum ”ne fură românii țara” sau ”să vorbească în gura mamii lor italiană/spaniolă pe stradă, nu românește”. Dacă ar spune așa ceva s-ar duce la pușcărie pentru xenofobie.

Mi-e scârbă. La fiecare campanie electorală îmi amintesc ce nație de idioți suntem și realizez tot mai tare că mai avem muuult ca să ne îndreptăm. Și mi-e rușine că încă trebuie să spun că ”mai avem mult până să îndreptăm”, jur. E foarte trist că în 25 de ani n-am reușit să învățăm niște lucruri simple… când poți să înveți dracului orice limbaj de programare într-un timp de  zece ori mai scurt.

facepalm

Comentezi?