ieși în plm.

Parcări plătite; de ce nu o facem?

Cel puțin în București unde e atâta nevoie de locuri de parcare, și chestia asta ar ajuta la liniștea și bunăstarea cetățenilor orașului. Știu că nu-i pasă nimănui de asta și mai știu și că demnitarii nu-s șoferi, că nu locuiesc la apartament și nu prea îi interesează problema asta. Chiar și așa, ar putea exista o soluție, cel puțin temporară, care ar aduce bani frumoși la bugetul local.

Se pot marca toate locurile posibile unde să încapă o mașină, care să nu împiedice traficul sau ceva. Se pot marca primele benzi ale străzilor ca locuri de parcare, oricum sunt ocupate de mașini, dar măcar să o facem legit. La fel și cu trotuarele din fața blocului.

Bagi un sistem de plată, care cum apucă, lași câteva locuri libere pentru „vizitatori”, și aia e. Dar în niciun caz stilul englezesc, că nu va rezolva ștergătoarele ridicate și certurile pe locul de parcare.

Sunt atâția oameni care și-ar dori așa ceva. Inclusiv eu, să nu mai stau să mă cert cu vecinii care își moștenesc locuri de parcare sau își scriu cu pixul numele pe asfalt.

image-2009-08-8-6034139-56-parcare-originala

 

Comentezi?