ieși în plm.

La muncă în Europa

Mă tot lovesc de diverși Gigei(se poate citi și Patel) care se plâng că „nu mai e ce-a fost” în străinătate și că preferă să nu plece sau să nu MAI plece decât să dea kicks. 

După aproximativ 3 ani de locuit și muncit în Londra, concluziile mele vis a vis de o mare parte din români și munca lor sunt următoarele:

  1. Românii de cele mai multe ori au mentalitate de sclav. Ajung în străinătate și acceptă orice pentru un pol de bani.
  2. Nu știu să-și negocieze salariu. Bacău merge la betoane pe 400 de euro pe lună și are senzația că l-a apucat pe dumnezeu de picior. Angajatorii s-au învățat că românii sunt un fel de utilaje care consumă foarte puțin. Același lucru s-a întâmplat și virtual, cu freelancerii. În general angajatorii fără experiență în online au senzația că România e offshore și că găsești developeri cu $300 pe lună.
  3. Mulți români nu vorbesc limba țării în care merg și nici nu-și dau interesul să o învețe. Mai mult decât atât, nu socializează, diferențele de cultură punându-și amprenta masiv.
  4. Nu sunt calificați în niciun domeniu și nici nu-i duce capul prea mult. Mai mult decât atât, sunt detașați de businessul pentru care lucrează, dacă ar putea dormi la muncă și salariul să meargă ar fi ideal.
  5. Au intenția de a-și însuși lucruri care nu le aparțin.
  6. Sunt necivilizați, cocalari.

cocalar spania

Comentezi?