ieși în plm.

Să ne lămurim cu vice.com

Și mă refer mai mult la varianta românească a vice.com. Recunosc totuși că nu am citit decât pe diagonală câteva articole traduse, și în engleză nu prea am băgat că am lucruri mai bune de făcut. Deci n-am o documentație aprofundată, dar:

Am găsit de câteva ori lectură interesantă de citit pe budă, și d-aia le-am dat like pe facebook. Dar apoi unlike că uneori mă constrângeau intestinal prostiile pe care le citeam, la un moment dat îmi era feedul bombardat de rahaturi care nu ma interesează absolut deloc. Și cred că de fapt nu interesează pe nimeni.

Uite spre exemplu acum am dat peste acest articol documentat în România. Articolul ne arată casele unor hipsteri aproape jobless, ne arată mai exact cât de mizerabili sunt ei și cât de mândri sunt de stilul lor de viață de doi bani.

Mă rog, cu sigurnață sunt eu prea încuiat și old fashion. Am pretenția de la niște fete să-și facă un minim de curățenie în casă, când ele de fapt își exprimă creativitatea prin mormanele de gunoaie, mâncare expirată și haine nespălate. Sper că cu banii câștigați de la vice(asta dacă au câștigat ceva și nu s-au făcut de cacao pe gratis) să-și permită o menajeră care să le șteargă căcatul de pe pereți.

În fine, nu vreau să strig tot articolul despre asta.

Dar uite un alt articol tare, acest dârlău a mâncat doar nutella timp de o săptămână ca să aibă ce să scrie la vice. Iar cineva s-a gândit că articolul e de o importanță majoră și trebuie tradus și în românește, ca să ne fie și nouă mai accesibil. Dar de ce ar vrea să mănânce cineva nutella o săptămână? De ce aș vrea eu să știu despre un bizon care mănâncă nutella o săptămână? De ce nutella și nu excremente de focă? Ce te reține să nu mănânci căcat timp de o săptămână ca să ai ce scrie la un editorial online?

Și sunt sute de astfel de articole, uite ăsta, ăsta, ăsta, și o să mă opresc că n-are sens. Nu văd decât părerile unor oameni neimportanți, ale căror păreri nu interesează pe nimeni.

Am mai citit doar articolele lui Radu, care îmi place cum scrie. Dar pe Radu îl citesc și în alte contexte, deci nu se pune. Și am mai citit când am fost eu pe cover.

În concluzie, Vice e un editorial pentru oameni speciali, cu probleme speciale. De la Autism la Alzheimer.

uratenie frumoasa a la vice

uratenie frumoasa a la vice

Comentezi?