ieși în plm.

În țara fakeurilor

Da, suntem în țara fakeurilor. Pe internet se vând numai falsuri, după binecunoscutul aoro.ro firmă din Cehia ce își desfășoară activitatea în România ocupându-se de comercializarea parfumurilor false, astăzi găsim ssshoesss.ro care nu este nici măcar firmă înregistrată. Adică niște băieți se îmbogățesc din teniși falși și fac evaziune fiscală la drumul mare.

Revoltător este faptul că potrivit termenilor și condițiilor de pe siteul cu pricina, nu poți nici să te plângi de calitate, sau măcar să returnezi. Pentru că, și citez:

Responsabilitati. Site-ul www.SsshoessS.ro si materialele aferente sunt oferite “asa cum sunt” si “atat cat sunt disponibile”. Societatea nu va fi facuta responsabila si nici nu garanteaza expres sau implicit, in nici un fel, pentru functionarea/functionalitatea site-ului, informatiile sau continutul site-ului, materialele sau produsele de pe site. Firma nu ofera nici un fel de garantie pentru produsele comercializate pe site. Firma nu va fi facuta responsabila pentru orice pagube, de orice fel, incluzand, dar nu limitativ, orice daune directe, indirecte sau incidentale.

Cu alte cuvinte noi te tragem în țeapă și nu ne asumăm niciun fel de răspundere. Vrei factură? Ia-o în gură! Genial. Numai că legislativ vorbind lucrurile nu stau chiar atât de roz, dar cum legea la noi este doar teoretică, site-uri gen aoro sau ssshoesss rezistă mult și bine pe piață în ciuda faptului că plouă cu review-uri negative și plângeri la ANPC.

Și totuși să le aducem aminte tarabagiilor internauți despre Legea nr 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora. Lege care este ignorată în totalitate. Sau să sesizăm cumva ANPC și Poliția Română să mai arunce o privire la Legea nr 84/1996 privind mărcile și indicațiile geografice. Să le amintim că vorbim de fapte penale și de confiscarea mărfurilor de genul. Dar ce rost are.

 

Later edit:

Astăzi am dat de alte caricaturi ale comerțului electronic, http://www.adidasitari.ro care la fel ca și în cazul celor de la ssshoesss acceptă retururi doar condiționat.

5 Comentarii

  1. Pingback: Din nou despre falsuri (aoro, dre beats) | zoso blog

  2. Eu nu cumpar nimic de firma de pe net..ma rog, mai iau de pe zorile, in care am incredere, si cred ca am mai luat de pe originals si aoro un parfum dar am fost multumit de calitate.

  3. Asta ce a fost ? Advertorial? 😀 Glumesc, lasa prostii sa cumpere poate primesc in schimb pet-uri de 0,5 in loc de adidasi.Pana nu te arzi nu te inveti minte.Oricum legislatia de la noi lasa de dorit, pana nu moare un om nu se schimba nimic asa ca astept un tepuit sa-i ia gatul unui pusti bulangiu care vinde pe net ca sa se schimbe ceva

  4. mei………….nu mai fitzi asa zelosi..in toata lumea se vinde adidas de la 10—la 100 e. firma face pt tot boboru.da la noi e moda ca,,cu bani de o paine vrem cozonac cu nuca.

  5. daca ar trebuii sa facem un clasament campionii fakeurilor sunt cei de pe okazii,ro!

Comentezi?