ieși în plm.

Cum te fură RADET

Știu că a fost boboteaza acum 4 zile și că românii credincioși nu au voie să facă baie minim două săptămâni fiindcă „sunt apele sfințite”. Mai știu și că e Duminică, și Duminică dumnezeu a zis că se odihnește, iar românii interpretează dușul ca o muncă. Sunt conștient și de faptul că în România dacă faci duș ești dușman. Dar:

Acum câteva minute am făcut un duș rapid. Voiam să plec dar m-am oprit să scriu articolul ăsta ca să nu-mi uit ideea.

Am așteptat cam 5 minute să vină apa caldă, practic cât îmi ia să fac duș. Asta înseamnă că am consumat exact aceiași cantitate de apă, fără să o folosesc în vreun fel. Durerea vine odată cu citirea consumului la apometrul de apă caldă, chiar dacă e rece. Deci practic dacă am consumat un total de 200 de litri de apă, radet m-a ars doar acum de aproximativ 1.45 RON. Și o face zilnic, mai mult sau mai puțin.

Și începe să-mi placă, suntem 3 persoane în apartament. 1.45 x 3 zilnic înseamna 4.35 RON. În 30 de zile ai 130 RON plătiți aiurea. Mă rog, plus minus.

Și pentru că îmi place să fiu critic într-un mod constructiv, am și o soluție: ar fi mai mult decât fair play dacă radet ar monta un termometru pe fiecare baterie(robinet), și să plătesc doar apa care depășește o anumită temperatură.

Nu mi se pare normal să plătesc apă pe care nu o folosesc la nimic, care doar trece prin conductele mele, fără rost. Dacă s-ar întâmpla chestia asta probabil s-ar reduce factura pe la jumătate, cel puțin vara.

radet

foto mediafax

Pentru cine nu știe, ăsta nu e un oraș din Zimbabwe, e București.

Comentezi?