ieși în plm.

Fumează unde vrei tu

N-ai decât. Normal că e dreptul tău garantat de constituție, nu îți interzice nimeni chestia asta. Dar fumează pentru tine, nu și pentru mine, că eu n-am chef să fumez când fumezi și tu. De aceea trebuie să ieși afară, înțelegi?

În civilizație există câteva reguli de bun simț când ieși în societate. Să nu te beși de față cu alții, să nu faci focul înăuntru, să nu râgâi la masă, să tragi apa după ce mergi la budă, să nu prizezi cocaină de față cu rudele, și să nu fumezi înăuntru.

Adică dacă nu ți-ar puți hainele și părul a mort după ce ieși dintr-un local unde fumează toata lumea ar fi ok. Dar ce nu înțelegeți voi, fumătorilor, este că legea asta vă avantajează și pe voi.

Într-o altă ordine de idei, auzeam la radio de dimineață dezbateri legate de lege, cum că localurile vor avea de pierdut, că nu vor mai veni clienții, că nu mai e o plăcere să fumezi la -5 grade. Fix fâs, nu vor pierde absolut nimic, pentru că fumătorii nu fumează de plăcere, ci sunt dependenți, exact ca de orice alt drog. Dependenți fizic, dar mai ales psihic.

Mai ziceau și că economia va avea grav de pierdut – Nu pierde frățică nimeni nimic, ba dimpotrivă. Fumătorii vor fuma poate mai rar, dar vor băga câte 2-3 țigări odată să se încarce și vor avea impresia că îi va ține mai mult, ceea ce e complet greșit fiindcă nevoia de nicotină reapare la perioade fixe de timp, indiferent de cantitatea consumată.

Și dacă tot vrei astfel de libertăți hai să mergem mai departe și să-ți mai dau câteva:

  1. Propun să tolerăm prostituția la stradă – Nu pe șestache în bordeluri și pe net, nu frate, la stradă aliniate în fața tuturor, ca să fie libertate.
  2. Hai să tolerăm consumul de droguri în public – Orice drog, nu conteaza nici modalitatea de consum, ai voie orice, oriunde.
  3. Să tolerăm materialul pornografic pe tv la orice oră – dacă sunt copii care se uită să schimbe canalul dă-i în spume.
  4. Să tolerăm și urinarea în public – că e o nevoie firească, e un drept al omului.
  5. Să lăsăm grasele să umble dezbrăcate oriunde vor ele – că au tot dreptul.

E bine acum? E libertate?

3 Comentarii

  1. Ahahaha…sunt ratati ca voi, cu aspiratii in copilarie de a ajunge scriitori dar prin nu stiu nici ei ce minune au ajuns blogari de astia care conaidera ca plm e bine sa iti exprimi parerea asa pe net hata cu „publicul lui” :)))) pe bune? Mars in plm de lachios ce esti ca is satul de voi astia marii scriitori si datatori de pareri….cum parerea unui fumator sau a mea nu te intereseaza imi bag pula.n blogu tau si.n parerile tale si pe viitor rog noua generatie care vine din urma chiar sa se apuce de scris nu blogarit de 2lei…

    1. Ce sa zic, nu-ti zic nimic. Inteleg ca esti un fumator suparat ca nu mai poate sa fie lenes. Pula mea, nu-ti zic nimic, doar iti public comentariul ca sa vada toti cititorii cat de prost esti.

  2. Cum tu ai dreptul asta si eu am dreptul sa respir un aer curat .. nu fumul tau jegos!

Comentezi?