ieși în plm.

Filtrul țigării – doar marketing

M-am întrebat dacă filtrul de la țigară chiar funcționează în vreun fel util. Din punct de vedere al viciului nu funcționează absolut deloc. Nu te ajută să reduci doza de tutun, iar dacă ai senzația că fumezi mai sănătos dacă bagi țigări light, ești complet imbecil.

N-am văzut pe nimeni până acum să fumeze o perioadă mai îndelungată țigări tari, după care brusc să treacă pe light. Se poate, mă rog, dar majoritatea tind să-și păstreze cantitatea de tutun fumat. Adică au tendința de a fuma mai multe țigări light, tocmai pentru a-și satisface nevoia de nicotină cu care s-au obișnuit.

Și apar fel și fel de filtre, cu technologii descoperite în laboratoarele de ultimă generație ale producătorilor de tutun. Unele filtre sunt cu cărbuni activi, altele cu kriptonită, uraniu, etc. Părerea mea este că asistăm la un marketing fără precedent, care a funcționat bine în ultimii zeci de ani, și funcționează încă. Trebuie să faci proștii să deosebească cumva tutunul. Mai pui un filtru spațial, mai schimbi culoarea cartonului.

Citeam pe un pachet de țigări „tutun ales cu atenție de către experții noștri”. Sunt foarte curios cine sunt experții? Doi negri mai mici, transpirați la subraț care fac două grămezi mari de tutun într-un hambar? Astea-s bune, astea nu-s bune?

Serios.

Altfel nu-mi explic de ce am fumat acum 4 ore ultima țigară pe care am avut-o, ruptă la filtru, dar nu-mi vine să fumez nici acum. Singura perspectivă din care filtrele sunt utile, e aceea că nu-ți intră tutun în gură. Dar pentru asta ai putea să folosești bătrânește carton, nu kriptonită. Kent cu filtru de carton.

Uite cum e ăsta, zici că e procesor de submarin.

Filtrul-TRIPLE-CORE-de-pe-Kent-HD

PS: Abia aștept să văd comentariile alea: ”- Și ce vrei coaie, să nu mai fumăm țigări cu filtru deloc?”

Comentezi?