ieși în plm.

Nu fac figuri la mâncare

Mă enervează oamenii ăia care frecventează restaurante, baruri, puburi, etc. și încearcă din adins să găsească cusur la ce se întâmplă acolo. Eu sunt genul de om care nu mă pot enerva atât de ușor, adică sunt lucruri care mă supără dar prefer să mă „enervez” pe interior.

Și în special o să vreau să segmentez genul ăla de oameni care ies la restaurante cât de cât fancy și încep să facă figuri. Că ei nu mănâncă salata de țelină decât cu creveți baby, nu cu creveți mari. Să li se aducă lime în loc de lămâie la icrele de știucă, că baconul nu e bine făcut, cartofii prăjiți să fie tăiați în bucătărie, nu înghețați.

Și oamenii ăștia de obicei fac un adevărat circ dintr-un subiect atât de neimportant. Au tot timpul ceva de comentat, niciodată lucrurile nu sunt pe placul lor. Mor, mă disperă.

Eu nu am făcut niciodată pretenții la mâncare, decât atunci când serviciile CHIAR au fost de câcat. Mănânc ca să trăiesc nu trăiesc ca să mănânc. A nu se interpreta că știu să apreciez o mâncare bună.

Fac gură doar când se calcă pe bec rău. Atunci când îmi aduce mâncarea rece, sau când n-are niciun gust, sau când cocktailul pe care l-am comandat are mult prea puțin alcool sau când berea e caldă.

Mi-e greu să cred că toți oamenii ăștia care fac figuri au fost crescuți în puf, că au avut mereu doar cele mai alese bucate pe masă, gătite de cei mai talentați bucătari și cele mai fine băuturi. Sunt pur și simplu snobi, fățarnici, ipocriti. Astea sunt bășini de doi lei.

Mai sunt o categorie de veșnici nemulțumiți, ăia care merg la restaurante mediocre, dau 5 lei pe o ciorbă și sunt uimiți de serviciile pe le primesc. Da, într-adevăr, prețul nu ar trebui să reflecte calitatea mâncării. Și în același timp este alegerea fiecărui restaurant să își facă prețurile după bunul plac. Iar tu ca și client n-ar trebui să te aștepți să primești aur la preț de tablă.

Comentezi?