ieși în plm.

Facebook LiveMap e noaptea minții

Ocazia perfectă pentru orice retardat să aibă audiența gratuită. Lansat ieri(parcă) Facebook LiveMap aduce pe display-urile noastre manele noi 2016, feșăn de ferentari, parerile unori titani ai inculturii despre viață, și pe ici pe colo câte o labă mică.

Lăsând glumele proaste la o parte, de acum incolo practic orice Gigel cu smartphone poate să-și expună inepțiile live. Și am o vagă presimtire că Gigelul cu smartphone o sa fie profilul predominant al streamerului, exceptând bula de oameni care trăiesc din social media și văd chestia asta nejustificat ca pe un holy grail, și îmi pare rău că o spun dar sunt oameni care în timp ce vorbesc despre conținut de calitate fac live public pe profilul lor din supermarket cand își cumpără compot și ciorapi. E doar drumul spre notorietate.

Am intrat și eu pe Facebook Livemap să văd ce e și random în România am găsit așa:

  1. Bogdan Soare din Pitesti – ne spune cum moare familia lui când îl caută pe el femeile și că e foarte bine să poți să fumezi la tine pe terasă.
  2. Raul Respect din Slobozia – Ascultă o manea de inimă albastră împreună cu alți doi prieteni, toți trei luați împreună doar ce au împlinit frumoasa vârstă de 19 ani. Nu reușesc sa reproduc ce vrea să spună exact Raul, nu cred ca poate să termine o propoziție. E perfect totuși că sunt 58 oameni care se uită și comentează.
  3. Laura S Maria din București – Este în buda școlii împreună cu ceva colege, am sperat la ceva p0rn dar nu. Nu. Doar: „Dă fă ăla mai așa că vreau să mă văd și io” – ”Ce să-ți fac dacă ești ditai capra, eu sunt o prințesă, percuția ța ța haus.” Detalii aici
  4. Andreea Ciokoo din Militari – Pare să aibă un dop în gât și ne arată că și-a făcut unghiile recent și ne spune ca trebuie sa ajungă azi la sala. Probabil se referă la vreo sală de mese. Căcatul ăsta trebuie să fie mainstream. Să mergem mai departe.
  5. Ștefan di Vaio din București – Se mângâie pe burtă, și o roagă pe Laura să îl sune ca să i-o arate pe privat. După care bagă replica: ”Ola Cristina, mânca-mi-ai pula, ce te-aș fute acum să moara fata mea, mă aude lumea aicea!„
  6. Popescu Dragoș tot din București plescăie gumă pe WC și ne spune că înainte bunicul lui completa rebus când se câca, acum lumea stă pe telefoane.

Vă invit să încercați Live-uri și din State, Canada, Europa, de oriunde practic. E splendid.

Mă gandesc că e destul de nasol să fii ca Zuckerberg și sa traiesti într-o bulă, rupt de realitate. Să ai senzația că vei schimba în bine internetul de pe planeta mondială cu căcatul ăsta de funcție. Și e încurajator când ești urmat cu sfințenie de acoliții din bula ta care trăiesc din social media și care aproba pas cu pas orice spune zmeul internetului. Ne având nicio legătură cu realitatea. Iar feedback-ul e King!

Într-o altă ordine de idei, cu un simplu search pe bătrânul Google o să găsim chatroulette și chaturbate care sunt acolo dintotdeauna. Singura problemă este că la vremea lor n-au fost revoluționare, fiind vorba doar de labă. Iar laba în formatul respectiv nu aduce bani.

Fără nicio legătură, partea faină de dinainte de era social media era că dacă ești prost nu prea ți se dădea microfonul să vorbești, puteai cel mult să votezi, era singura parere pe care ti-o puteai exprima liber(teoretic) și care îți dădea falsa încredere că ai vreo importanță pentru societate. Acum ești încurajat să fii prost și să faci chestia asta cât mai publică.

Cui o să-i folosească vreodata Facebook Live? Mai ales, Livemap.

 

Comentezi?