ieși în plm.

De ce este ziua pământului o mizerie

Ziua pământului este definiția ipocriziei pe care o urmează o anumită masă de oameni. Și reprezintă la fel de bine precedentul unei mizerii și mai mari și anume ora pământului. Adică trebuie să o sărbătorim prin a polua mai puțin. O zi pe an, sau o oră, după caz.

Cu alte cuvinte cei care sărbătoresc chestia asta, cei care „luptă” pentru protecția mediului spun că astăzi, 22 Aprilie e momentul să sărbătorească lucrurile care nu se întâmplă, împreună cu eșecul lor în carieră.

Asta în timp ce pe noi restul ne doare-n cur, pentru că nu mă poate opri nimeni să ies cu mașina o zi. De ce să opresc activitatea în fabrică? Ai idee că treaba asta duce la un profit mai mic? Sau de ce să citesc cărți la lumina opaițului? Ce dacă am budă în curte scrie fraier pe fruntea mea?

Citisem la un moment dat un blog, nu mai rețin. Scriitorul făcuse ceva calcul/research și zicea că dacă ne-am opri o săptămână din a polua cu mașini, fabrici, extractii miniere, orice altceva, calitatea aerului s-ar îmbunătăți cu peste 50%.

Știu că e imposibil să oprești tot pentru o săptămână. E imposibil cel puțin din perspectiva ideologiei pe care funcționă tot și a sistemului economic pe care mergem. Dar parcă sună mai puțin ipocrit, ca idee.

foto bbc

foto bbc

Comentezi?