ieși în plm.

Digi24 au luat-o grav pe arătură

Îi tot urmăresc de ceva vreme și îi apreciez pentru că mi s-au par distincți și imparțiali, dar mi se pare că de dragul senzaționalului încep să bată câmpii.

Astăzi de dimineață le răsfoiam siteul și am dat peste următorul articol care era Featured, cu Breaking News și toate cele  Mi s-a părut puțin tras de păr și instictiv am început să caut să văd dacă găsesc vreo sursă pe care să mă pot baza, pentru că mai răsfoisem vreo câteva site-uri de ziare și nu găsisem nimic.

Într-un final am eșuat, dar am constatat că articolul de pe Digi24 e fix subiect de tabloid, o dezinformare făcută de dragul rankingului, la fel și pe AFP. Un articol SEO scris strict pentru a atrage vizite pe keyword-uri gen ”Război Ucraina Rusia”.

Făcând o paranteză; Ce n-au înțeles încă multe site-uri de știri e că au nevoie de branding(respect) mai mult decât SEO. Când ești trust de presă oamenii te caută direct pentru că ești un brand în care au încredere. Nu caută nimeni „știri război digi24” – garantat. Mizeriile de genul determină cititorii să își schimbe tabietul de a citi respectivul  ziar/site. Și cumva se face că cel mai important procent de cititori sunt și recurenți.

Dacă o astfel de știre ar fi fost pe bune, astăzi am fi avut o adevărată explozie în politic, mass și social media. Dar a fost un fâs, exclusiv pe siteul lor.

Îmi pare rău că și Digi24 au început să publice mizerii, rămăsese singurii cărora le împărtășeam respectul meu pentru imparțialitate și profesionalism.

În momentul în care spui că: „Gigel se plimbă cu Fănel” – Obții o știre.

Dar când spui că: „Gigel se plimbă cu Fănel, parcă de mână și credem noi că Gigel e de fapt gay și și-o trage pe ascuns cu Fănel” – Obții o mizerie, o scorneală jegoasă, iar dacă faci asta ești un căcănar cancanist, în niciun caz un jurnalist.

Când inventezi știri de la zero e același lucru. De ce nu te apuci de SF? Acolo ai fi prea prost poate.

Pe TV nu-mi pot da cu părerea dacă s-au schimbat prea mult sau nu, pentru că nu am stat cu ochii pe ei. Dar platforma online se pare că e pe mâna unor pulifrici, tontălăi.

Aș zice și de postările retarde de pe Facebook. Dar… mai am răbdare, mai las să se adune nițel.

 

Un comentariu

  1. Eu m-am abonat ieri la ei, inca nu pot sa imi dau cu parerea. Ii mai testez 🙂

Comentezi?