ieși în plm.

Despre poziția în Google Maps

De ce anumite site-uri ajung să fie primele în rezultatele Google Maps deși au aceleași keyword-uri? Cum se face SEO pentru Google Maps?

Dacă te-ai întrebat pana acum chestiile astea și ai ajuns aici, ești unde trebuie. Am făcut un research referitor la pozitiționarea în maps și am aflat că Google are un algoritm diferit pentru pozitiile în Google Maps.

În primul rând trebuie să înțelegem că Google Maps va poziționa mai sus afacerile mai apropiate de centrul orașului în care există. Dacă în Caracal sunt doua restaurante în maps, unul la ieșire din oraș și unu în centru, la keywordul „restaurant caracal” primul rezultat va fi restaurantul din centru.

Sa zicem ca acesta ar fi cel mai important aspect dupa care se ghideaza algoritmul Google Maps. Dar ca un site sa rankeze mai bine se pot face niste trucuri, cum ar fi înscrieri în directoare web care permit precizarea locației, cu ajutorul GM desigur. Trucurile astea ajută oarecum dar dacă avem competitori mai aproape de centrul orașului nu prea rezolvă mare lucru.

Review-urile(recenziile) ajută și ele la determinarea poziției în Google Maps, dacă un site are 10 review-uri și un altul niciunul, cel cu mai multe review-uri poate ranka mai bine. De altfel și importanța conturilor google+ care scriu review-urile contează destul de mult.

Link-urile din alte site-uri locale pot avea implicare, cum ar fi craigslist, anuntul, tocmai, etc(cu mare grijă la fermele de link-uri că se strică detot). Afișarea adresei complete pe site; oraș, stradă, cod poștal, etc.

Cam astea punctele care am observat că influențează poziția. Dacă nu crezi că îți folosește o poziție bună în Google Maps, te sfătuiesc să te mai gândești odată. Mai nou Google listează locațiile din maps deasupra tuturor rezultatelor organice. O poziție mai bună în Maps cu siguranță aduce mai mult trafic.

Un comentariu

  1. Ca sa redea cat mai exact rezultatele, Google se foloseste de cat mai multi indicatori ai pozitionarii afacerii respective. Ei pot fi luati din pagina de contact, din datele completate la inscrierea site-ului in directoare web, site-uri de publicitate, site-uri de anunturi samd.

Comentezi?