ieși în plm.

De ce nu câștigi la loto, fraudă sau ghinion?

Umblă vorba pân sat că Loteria Română ar fi anchetată de către C.E., sunt curios de ce. În fine, nu despre asta am să vorbesc în acest articol. Totuși de ce nu prea câștigă nimeni la loto? Fraudă sau ghinion?

Probabil mulți dintre noi am jucat, de nenumărate ori și n-am câștigat nimic, nu ne-a ieșit niciun număr sau maxim 2-3, și am observat că de multe ori premiile la 6 din 49 se dau fix înainte de Paște sau de Crăciun asta după ce reportul crește la sume impresionante. Oare „Așa vrea dumnezeu” să fericească vreun retardat de sărbători sau există și o explicație logică?

Eu mă gândesc în felul următor. Te duci la o agenție loto și iei un bilet la 6 din 49, îți pui 6 numere după care îl înmânezi agentului și plătești. Atunci biletul tău trece printr-un device care îl scanează, combinația ta alături de toate combinațiile puse de toți jucătorii intră într-o bază de date, de unde înainte de extragere se scot cele mai puține variante câștigătoare și astfel se aleg bilele care urmează să iasă.

Ok, dar cum face Loteria să scoată fix anumite bile? Păi este relativ simplu, într-adevăr este foarte probabil ca bilele să aibă aceiași greutate dar este posibil să fie făcute din material diferit. Pot avea magneți sau ceva astfel încât să fie atrase mai ușor în gaura fericirii. Iar Loteria are pentru fiecare număr în parte două bile, una câștigătoare și una necâștigătoare, altfel personal nu-mi explic cum se întâmplă fenomenul.

Cunosc persoane care obișnuiau să joace săptămânal aceiași variantă, un bilet o variantă. Timp de aproape 2 ani de zile au jucat regulat, fără pauze iar într-o săptămână în care n-au jucat au ieșit fix numerele respective, ironia sorții repetată la mai multe persoane sau o făcătură nesimțită?

Personal sunt sceptic în privința acestui sistem și sunt sigur că este într-un fel sau altul controlat. Dacă nu cum am spus eu poate prin altă modalitate. Ideea finală e următoarea, Loto = money waste, șansele de câștig fiind inexistente, dar profitul lor gigant.

Comentezi?