ieși în plm.

DD Jobs – rahat de campanie la tavă

Nu, nu mă uit la OTV dar întâmplător am auzit de proiectul electoral al lui Dan Diaconescu. Mai exact vorbim despre un site de job-uri, ddjobs.ro. O altă modalitate ideală de a face bani(pierde timp) de acasă, de data asta generând conținut mult și mediocru unui site.

Ideea pleacă pe principiul de „fermă de conținut” care de altfel este o modalitate de optimizare netolerată de Google, iar sub imaginea unui salvator național, la prima vedere Dan Diaconescu nu face decât să tragă oamenii în piept și să spameze Google.

Povestea începe la OTV bineînțeles unde Dan Diaconescu în plină campanie electorală deschide un „portal de job-uri” cu ajutorul căruia oferă 10.000 de job-uri în domeniul IT. Fișa postului e una singură și foarte simplă de altfel: tu scrii articole în „orice domeniu” pe site-ul cu pricina, ei îți pun ad-uri pe pagină iar tu câștigi bani din asta, adică din adsense(probabil banii îi împarți cu Diaconescu sau nu pui mâna pe ei niciodată). Câștiguri substanțiale de la timp pierdut până la 200 de euro pe lună!

Numai că în felul ăsta, comunitatea generază foarte mult conținut sub forma unor articole și cam spamează Google și implicit celelalte motoare de căutare, generează probabil și ceva profit(e discutabil, o să vedeți imediat de ce) și dă căcat spre citire. Iar gândindu-ne la ce public are OTV și luând în considerare că acesta urmează să SCRIE în majoritate conținutul, e pur terifiant, doar gândul.

Pe lângă asta salvatorul poporului n-a fost în stare nici măcar să angajeze profesioniști să facă seo decent site-ului. Vorbim de o platformă wordpress prost optimizată și indexată, unde orice cretinel e liber să scrie ce vrea și să producă conținut duplicat la greu. Dar ce importanță are? Campania trece înainte de „ziua plății”. DD își vede scopul după care își bagă picioarele în el de proiect, că oricum nu are niciun fel de potențial în condițiile astea. Doar cumva să genereze foarte mult conținut retardat(cum fac și alte ziare/tabloide) și implicit trafic retardat care o să dea click pe ad-uri și o să fie plătit cu 0,002 cenți pe un click, doar așa.

Iar cu Google nu știu ce relație ar putea să aibă din moment ce nu-și moderează calitativ conținutul ci doar poate electoral și orice tâmpit e capabil să scrie mizerii. Plus că dacă vor fi descoperiți și acuzați de content farming se duce dracu’ tot planul cu adsense-ul din care visează ei că  fac bani și toate conturile google legate de DD jobs.

De aici până la profituri individuale de 200 de parai lunar e cale lungă. Tind să mă îndrept mai mult spre varianta țepei electorale. Ar fi putut măcar să facă înregistrările așa-zișilor angajați pe ddjobs.ro(pentru care apropo, DD nu plătește niciun fel de taxe) și aceștia să scrie articolele pe un alt website. Un website care poate fi branduit într-un fel sau altul, dar denumirea „ddjobs” nu are nicio legătură cu ce se întâmplă de fapt acolo.

Personal îmi doresc ca cineva să pună pe butuci acest site deschizător de porți către jurnalismul semi-retardat, pentru că și așa avem destule unde scriu oameni care sunt chiar plătiți pentru a genera gunoi pe web. Dar fiecare are dreptul de a încerca să facă bani cu ceea ce are la îndemână. Iar cu toții știm cât de greu e să scoți bani de la proști, nu-i așa domnule Diaconescu?

Una peste alta, site-ul nu are Termeni și Condiții sau Contact și nimeni nu îți explică cum o să decurgă lucrurile, cum o să câștigi practic bani sau câți bani ai câștigat de pe urma unui articol scris anterior. Doar niște neanderthali în ale internetului ar putea crede că vor face vreodata vreun ban din afacerea poporului a lui DD, care mie personal îmi miroase grav a țeapă… Țeapa poporului!

Un comentariu

  1. da-l in mm de nesimtit. escroc

Comentezi?