ieși în plm.

O chestiune de principiu

Despre coruptie, și despre toată energia negativă la care am fost cu toții martori și am trăit-o în ultimele zile. Mă refer la incidentul din clubul Colectiv desigur, cât și la urmările sale.

Esența corupției bănuiesc că vine dintr-un principiu de bază. Se întâmplă pentru că ai noștri se concentrează prea mult pe făcut bani și calcă pe morți pentru a ajunge în posesia lor. Să facă ei avere. Să se îmbogățească acum, în clipa asta, că o ocazie ca asta vine doar o dată în viață.

Așa suntem noi românii educați, materialism dus în extrem. Mă gândesc că suntem așa din perioada comunistă. Și am tot continuat să gândim așa, mai mult să ne și educăm copii într-un anume fel.

Într-adevăr ne-a fost greu, și a emigrat jumătate de țară ca să le fie bine. Iar cine a rămas în țară nici acum nu o duce extraordinar. Dacă nu ești în București și nu lucrezi în IT, nu-ți merge prea bine.

Ne descurcăm, asta facem, dar ne descurcăm de cele mai multe ori din pricina unor artificii pe care le facem ca să ne fie bine, nu pentru că ni se oferă un trai decent. Să nu ne mai ascundem după umbra noastră, așa ne este felul. Tot timpul suntem competitivi cu noi înșine, și sărim calul foarte ușor.

De la ideea asta oare trebuie să înceapă reprogramarea? Gândirea pe termen lung nu prea există la noi.

coruptie

Comentezi?