ieși în plm.

Tutorial: Cum să te îmbeți corect

Băgați la cap aici de la old school, golan bătrân care lurkărește prin baruri, cluburi, evenimente, și vede tot felu’ de pripași căcați la cur care nu știu cum să facă o beție adevărată și a doua zi se târăsc deshidratați și se plâng de diverse dureri, grețuri și amețeli, fix ca o pizdă însărcinată.

Părerea mea e că dacă ai trecut de 23 de ani și n-ai învățat încă cum să te faci muci înseamnă că ești un mameluc amator care n-ar trebui să pună gura pe nimic cu alcool. Plus bătaie. Oamenii care au peste 23 și nu știu să bea trebuiesc educați, sau trebuie să bea doar radler.

Așa că dacă ești deja mameluc sau ai până în 23 și acum stai cu ficatul în pungă, ești salvat fiindcă ai intrat aici. În continuare o să vă facă fratili vostru mai mare un set de reguli de aur care o să vă ajute să fiți liniștiți niște bețivi boschetari cu minim impact asupra ficatului și a căpățânii:

  1. Nu te îmbeți niciodată din bere, văd tot mai mulți gușteri care beau de la 8 beri în sus și se fac muci. Berea deshidratează cel mai tare, și e logic pentru ca te piși într-una de la bere, nu există beție mai nenorocită ca aia de la bere. Am fost și eu prost și am învățat pe pielea mea. Berea e făcută să bei 2-3 ca să te răcorești, dacă vrei să continui bei altceva.
  2. Înainte să bei mănâncă ceva cu grăsimi, și/sau pâine. Asta absoarbe alcoolul înainte să-l proceseze ficatul și te face să te îmbeți mai greu. Doar că asta e nasol. Întotdeauna mi s-au părut fraieri oamenii care beau mult și nu se imbată, pentru că îi costă mai mult să se îmbete.
  3. Bea apă în timp ce bei tărie. Cocktailurile în exces sunt mizerabile, pentru că au mult zahăr de la sucuri, și asta crește glicemia. Băutura se bea simplă, cu apă, sau cu cantități reduse de suc.
  4. Bea vodkă. Vodka e cea mai tare chestie inventată vreodată, vodka e bună, de la vodkă nu te doare capul. După vodkă merge imediat gin și rom.
  5. Dacă simți că abia mai posă deschizi gura, oprește-te. Nu băga ca animalu’. Dacă vrei să fi băiat adevărat și să sechestrezi petrecerea până la 8am ia o pauză, bea apă până te mai dezmeticești puțin și apoi poți s-o iei de la capăt.
  6. Am auzit deseori tâmpenia cum că dacă bei o bere a doua zi când te trezești îți trece mahmureala. Nu există așa ceva, nu faci decât să te îmbeți la loc. Mahmureala vine de la deshidratare. Dacă te doare intelectul după ce te-ai făcut muci, bea apă. Apa te ajută să elimini mai repede alcoolul din sistem și face durerea să dispară. Bagă apă, 1.5-2 litri lejer. Aditional merge și ceva boabă cu ibuprofen.
  7. Mănâncă bine la micul dejun. Sau și mai șmecher, mănâncă imediat după ce bei. D-aia există șaormerii în drumul spre casă, pentru bețivi nenorociți ca tine.

Cu plăcere.

Comentezi?