ieși în plm.

ANPC: O instituție complet inutilă

Ieri dimineață, cu ocazia marelui scandal fabricadediscounturi.ro am sunat la ANPC să încerc să fac o sesizare/reclamație/plângere sau cum îi spune. Mi-a răspuns o tanti cu care am avut un deja vu de parcă sunam la țară, înapoi în timp vreo 20 de ani. Numai că nu se auzeau găinile cotcodăcind prin curte.

Spun că ANPC sunt inutili pentru că în 2014 nu se pot înregistra sesizări prin telefon. Deși au număr scurt, scris mare în mijlocul paginii.

Așa, ziceam că mi-a răspuns o tanti, mi-a spus că ea este din județul Teleorman și că nu știe ce vreau. Nu s-a prezentat până n-am întrebat eu dacă am sunat la ANPC sau în altă parte. Pentru că eram confuz, am crezut că am sunat aiurea.

Mi-a zis că nu se poate face reclamație prin telefon, gen că e doar un număr pe un site. Se pot face reclamații doar prin completarea formularului online sau prin scrisoare poștală. Părea chiar deranjată de faptul că am îndrăznit să sun.

Am trimis o sesizare dar nu știu dacă îmi vor răspunde vreodată. Amicul meu Zengry a făcut o sesizare pe 1 Iulie și n-a primit nici acum răspuns. Cred că și mailul e pus la mișto cumva.

Și e atât de simplu să faci o treabă bună. Pui 3 oameni să răspundă la telefon și să completeze sesizări într-un soft de helpdesk, mergi pe teren și aplici legea. Dar de ce să gândim, muncim și mai ales să ne stricăm relațiile cu lumea bună.

Anyway, este uimitor că s-a rezolvat într-atât de repede problema cu țeapa fabricadediscounturi. Este o dovadă că informația circulă super rapid și că fraudele nu prea mai merg. Nu mă surprinde însă faptul că presa televizată continuă să nu scoată o vorbă.

Later edit: Mi-am adus aminte de o altă instituție complet inutilă, CNA.

nervi

Un comentariu

  1. Iti vor raspunde …doar ca cel mai probabil scrisoare cu rezolutia iti va ajunge cu un mare delay.
    Eu am primit-o dupa 50 de zile si era scris fin : „nu este de competenta noastra”…adresati-va BOR…Romani in Romania..Da stii care e faza ? eu cred ca asa se doreste a fi tot sistemul asta …prost si greoi si toate cele . Sa „traieste” si bugetarii . De ce sa sistematizam si sa rezolvam cazurile in 5 zile cand putem angaja 18shpemii de prosti care sa ordoneze foi si dosare si sa vina la tine dupa 2 luni cum ca nu se poate face nimic..

Comentezi?