ieși în plm.

Nicolae, șoferul de taxi

Lăsase doi clienți în fața intrării principale de la Mega Mall. Nu l-am văzut la față, dar în orice caz are mașina curată și e modelul nou de Logan.

În stânga mea îmi atrage atenția un băiat chel, în geacă de piele, care pare că trage la sală dar îi place mâncarea mai mult, mă întreabă dacă vreau un taxi, stătea sprijinit de o mașină galbenă, neinscripționată.

Nu m-am abătut de la drum, am mers direct la Nicolae, l-am întrebat dacă e liber și a zis că da. A coborât și a deschis portbagajul să-mi pun cumpărăturile, timp în care a aruncat o privire stânga-dreapta și mi-a zis să mă grăbesc că e două mașini de gardă și să nu-i dea amendă că s-a oprit acolo.

Am urcat în mașină și i-am zis unde merg. A pornit la drum cu ochii în oglinzi după mașinile de gardă. După 100 de metri a concluzionat că garda e înăuntru că sigur s-a furat ceva că e multă lume.

10 secunde mai târziu îmi spune că el nu fură(gen să stau liniștit). Că acuma face comercianții bani, că în Ianuarie văd ei, că nu mai e bani cum era odata.

Discuția devine interesantă și fără niciun motiv îl întreb ce vârstă are. Îmi spune că are 31 de ani, că e divorțat și că are un băiat de 15 ani și o fată de 12. L-am întrebat dacă copii știu de el, mi-a spus că da, că îi ajută cu școala cum poate și că e mulțumit de ei. Zic, bine.

Continuă să-mi spună că el este depășit, că acum tot ce face e pentru copii, căconcubina lui este însărcinată și că în Februarie trebuie să nască.

A făcut la stânga.

La semafor mă întreabă ce mi-am cumpărat iar eu îi răspund. Îmi spune că nu își cumpără niciodată adidași originali că îi strică la volan că face călcâiele îndoite de la pedale. Are trei luni de când e pe taxi și deja a stricat două perechi.

Mă mai uit odată la ecuson.

Ajung acasă, face 7,80. Scot portofelul și îl văd cum se uită cu coada ochiului. Îi întind 10 lei. Se uită la mine și spune: „nu mai pui și tu 10 lei peste mânca-ți-aș pulicuța ta barosane că e sfântu nicolae și nu am ce să duc acasă că am ieșit târziu și nu să face bani deloc.”

Comentezi?