ieși în plm.

Adăugare rel=author în WordPress

Probabil ați sesizat că în google web search, pentru unii bloggeri apare și profilul de Google+. Chestia asta se întâmplă datorită tagului rel=author.rel=authorCa să faci chestia asta ai două variante:

  1. Linkezi conținutul blogului de contul Google+ printr-o adresă de email verificată; trebuie să ai o adresă de email pe același domeniu(nu e musai să fie public mailul pe profilul g+), iar la fiecare articol trebuie să existe o identificare a autorului, ori setată din wp, ori scrisă manual gen „author: Teodor Marin”. După ce ați făcut asta, mergeți aici și faceți un test. Dacă apare profilul în snippet preview înseamnă că treaba e bună.
  2. Verifici autorul printr-un link către profilul google+. Adăugați undeva în pagină următorul link: <a href=”[profile_url]?rel=author”>Google</a>. Modificați textul bolduit cu linkul către profilul +. Apoi faceți testul de la punctul 1.

Notă: Google nu garantează că o să apară chestia asta în căutări, nu se știe exact după ce criterii adaugă chestia asta. Spor.

I’m too lame to read readme.txt so I translated it.

2 Comentarii

  1. am avut-o si eu o perioada, apoi mi-a disparut…nu stiu de ce…

  2. Am vazut ca poti seta si o imagine a articolului care sa apara in cautari, n-am aprofundat prea mult. Ideea e ca arata mult mai profi 🙂

Comentezi?